Werkplaats
afspraak
maken
whatsapp_button.png
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

BPM vrijstelling op nieuwe bedrijfswagens

BPM is de afkorting voor Belasting Personenauto’s en Motorrijtuigen. Het is een belasting die je betaalt wanneer je in Nederland een auto of bestelbus koopt. In het geval van bestelbussen geldt: als de bus relatief nieuw is, dus 5 jaar jonger, dan betaal je een bepaald percentage van de netto catalogusprijs bovenop die prijs. De hoogte van de BPM is afhankelijk van hoe oud de auto is en hoe zuinig hij rijdt.

Op dit moment geldt er nog een BPM vrijstelling voor zakelijke rijders bij nieuwe aanschaf. Dat betekent dat als je de bestelbus voor meer dan 10% gebruikt voor zakelijk rijden, je geen BPM hoeft te betalen. En belangrijk om te benadrukken: wanneer je een tweedehands bus koopt die ouder dan 5 jaar is, hoef je sowieso geen BPM te betalen wanneeru deze privé aanschaft. Daarin verandert ook met de afschaffing van de vrijstelling dus niets. De prijzen die wij hanteren zijn altijd excl. BTW en BPM.

BPM regeling 2025: Wél BPM!

Vanaf 2025 vervalt de BPM vrijstelling voor zakelijke rijders, in het kort zijn dit de regels vanaf 2025:

- U betaalt BPM bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfsauto (grijs kenteken).
- Als de bus 5 jaar oud is of jonger, betaal je BPM (want de BPM vrijstelling vervalt vanaf 2025).
- Als de bus ouder dan 5 jaar is, betaal je geen BPM (daarin verandert niets).

Tip: Overweeg je om een nieuwe of jong gebruikte (bestel)bus te kopen (eentje die niet ouder is dan 5 jaar)? Dan kun je in 2024 dus nog profiteren van de BPM vrijstelling! Daarna wordt het verschil in prijs een stuk groter tussen een nieuwe of jong gebruikte bedrijfswagen en een bestelauto ouder dan 5 jaar. Wij adviseren u graag bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte (bestel)bus.

Bestelbussen worden dan zomaar €15.000,- tot €25.000,- duurder. De BPM wordt vanaf 2025 berekend over de CO2 uitstoot. Een oplossing kan zijn om een elektrische bestelbus aan te schaffen. Het nadeel is dat de accu 's na enkele jaren uitgeput zijn. Verder is het aantal af te leggen kilometers, totdat de bus moet worden geladen, beperkt is. Door de elektrische bedrijfsauto zwaarder is, moet u tevens rekenen op een verhoging van de wegenbelasting en verzekering.

Kortom, het wordt er voor bedrijven niet gemakkelijker op met ingang van 2025. Wij denken graag mee en bieden diverse mogelijkheden aan door de verkoop van jong gebruikte diesel auto 's.
 

Vragen of interesse?

Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Ook kunt u via het onderstaande formulier uw huidige bedrijfsauto alvast laten taxeren. Graag tot snel!

Morgen Internet � Zorgeloos Light website