fbpx
WhatsApp ons
Werkplaats afspraak

APK Keuring

De Algemeen Periodieke Keuring, oftewel de APK keuring. is ingesteld door de overheid voor uw veiligheid en medeweggebruikers. Het team van De Rijk Auto vindt veiligheid op de weg zeer belangrijk. Vandaar dat wij APK keuringen aanbieden voor een zeer gereduceerd actietarief vanaf slechts €34,95. In combinatie met een grote onderhoudsbeurt, is deze zelfs gratis. Onze APK keurmeesters keuren uw auto met zorg. Zij volgen regelmatig de nodige opleidingen om u te garanderen dat uw auto veilig is. Afhankelijk van het bouwjaar, moet uw auto na vier jaar, twee jaar of jaarlijks APK gekeurd worden.

Is mijn auto toe aan een keuring?

Wanneer en hoe vaak u uw auto moet laten keuren, hangt af van de brandstof en wanneer uw auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Als uw auto al eerder APK is goedgekeurd, dan geldt de datum op het keuringsrapport. Uw auto moet voor deze datum nogmaals zijn goedgekeurd.

Rijdt uw auto op benzine of heeft uw auto een (deels) elektromotor en is deze nog niet eerder gekeurd, dan moet de eerste keuring plaatsvinden vier jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze eerste keuring moet uw voertuig in de vier jaar daarna één keer per twee jaar gekeurd worden. Na deze periode (dus acht jaar na de eerste toelating op de weg) is een jaarlijkse APK keuring verplicht.

Als uw auto op diesel of LPG (gas) rijdt, moet de eerste keuring plaatsvinden drie jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Daarna moet uw auto jaarlijks gekeurd worden.

Is uw auto (geen taxi of bus) ouder dan dertig jaar, maar van na één januari 1960, dan hoeft deze eens per twee jaar gekeurd te worden. Auto's van voor 1960 zijn vrijgesteld van de APK plicht.

U kunt uw auto tot twee maanden voor de eerstvolgende APK vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met één of twee jaar verlengd. Laat u uw voertuig meer dan twee maanden voor de APK vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK vervaldatum.

Het is niet mogelijk uitstel te verlenen voor de APK. Als u niet aan de keuringsplicht kunt of wilt voldoen, heeft u de mogelijkheid de geldigheid van het kentekenbewijs te laten schorsen.

Wat houdt een APK keuring in?

Tijdens de keuring wordt uw auto o.a. gecontroleerd op:

  • De carrosserie en het remsysteem
  • De ophanging van o.a. de motor & wielen
  • De CO uitstoot
  • Lekkage van de brandstof en vloeistoftanks

Alleen RDW erkende garagebedrijven mogen APK keuringen uitvoeren. Automobielbedrijf De Rijk is RDW erkend keuringsstation. Dit houdt in dat wij APK keurmeesters in dienst hebben, welke met regelmaat gecontroleerd worden door het RDW. U kunt uw keuring vanzelfsprekend combineren met een onderhoudsbeurt. Dit bespaard u tijd en kosten. Maak on-line een afspraak.

Klik op deze link en voer uw kenteken in. U kunt eenvoudig zien, wanneer uw auto gekeurd moet worden.

Ook voor uw APK keuring is uw auto bij De Rijk in goede handen